NIKMATI DISKAUN HEBAT DARI 20% SEHINGGA 95% BAGI BUKU TERPILIH
Sign Up Now and Get RM5.00 Voucher
25
GAMIFIKASI DALAM PENDIDIKAN
RM28.50 RM38.00
GAMIFIKASI DALAM PENDIDIKAN
End In :
Price RM28.50 RM38.00
Size (L x W x H) 15 cm x 1 cm x 23 cm
Points Needed 3800
Availability 20
Shipping Fee
Quantity
Description

GAMIFIKASI DALAM PENDIDIKAN: PEMBELAJARAN BERASASKAN PERMAINAN ialah sebuah karya yang memperkenalkan pendekatan pengajaran dan pembelajaran yang inovatif kepada guru, pensyarah dan ahli akademik Malaysia. Gamifikasi merupakan satu bidang ilmu yang menjadikan aktiviti yang asalnya bukan permainan sebagai suatu aktiviti bermain yang formal. Dengan itu, hasil gamifikasi lazimnya digelar sebagai permainan serius.
Fokus amalan gamifikasi dalam buku ini tertumpu pada bidang pendidikan, dan ia disusuli dengan amalan pembelajaran berasaskan permainan atau game-based learning (GBL). Kedua-dua konsep ini dibincangkan dengan panjang lebar bagi memberi kefahaman kepada mereka yang baharu berjinak dalam bidang ini. Langkah-langkah dalam gamifikasi juga dijelaskan bagi menghasilkan permainan yang boleh dimanfaatkan dalam pendidikan. Hasil gamifikasi ini akan lebih bermakna dengan pendedahan kepada pembaca tentang kaedah pelaksanaannya, potensi dan cabaran dalam amalam GBL ini.
Beberapa sintesis daripada pengaplikasiannya dalam pendidikan membantu lebih kefahaman kepada pembaca dalam memahami gamifikasi dalam pendidikan.